DIETETIKA

terapie stravou

O Dietetice


Dietetika tvoří bezpochyby nejdůležitější součást TČM. Stravou každý den, a to hned několikrát, ovlivňujeme rovnováhu v našem těle. Stravování založené na smysluplných pravidlech pomáhá nastavit harmonii těla a předejít spoustě zdravotním problémům.

Dietetika TČM se opírá o střídmost, různorodost a pravidelnost ve stravování. Navíc k těmto obecným pravidlům čínská dietetika razí zásadu "termodynamických" vlastností potravin, které musí korelovat se stavem pacienta a povahou jeho onemocnění.

Vyvážená strava je jedním z klíčových faktorů, jak si dlouhodobě udržet mentální i fyzické zdraví.

Při sestavování dietologického plánu klienta zohledňujeme jeho pohlaví, věk, prostředí ve kterém žije, zdravotní stav, fyzickou zátěž, konstituci a v neposlední řadě i roční období ve kterém se právě nacházíme.


Hledáte odpovědi na některé z těchto otázek? 

Řešíte některé z těchto problémů?

Společně nalezneme individuální řešení vašich obtíží.


Proč se mi nedaří zhubnout, když jím tak málo?
Proč se necitím po jídle dobře, mám pocit nafouknutého břicha, plynatost?
Vrací se mi žaludeční šťávy.
Mám pálení žáhy.
Cítím se po jídle těžce a jsem unavený.
Trpím zácpou, průjmem.
Jím ve spěchu, stresu, nemám na jídlo čas.
Oběd v práci si dávám v kanceláři mezi prací.
Piju několik šálku kávy denně.
Před menstruací mám obrovskou chuť na sladké.
Často se přejídám a pak mám výčitky.
Nevím, jak nastavit svůj denní jídelní režim.
V menoupauze jsem hodně přibrala a teď nevím, jak se vypořádat s nadbytečnými kilogrami.
Večer nechci jíst, tak si dám skleničku vína.
Jak z kojení správně přejít na pevnou stravu?
Co snídat a jaké jsou zásady vyvážené stravy během dne?
Proč jíst v určitou hodinu a kdy naopak nejíst?
Jak si jídlo užít a nemít při tom výčitky?
Proč se vyhnout dietám a jak se naučit správně jíst a jídlo si užívat?